Waarom techniektrainingen?

Cor Waalboer

Logo voetbalscholenAchtergrond en visie

Mijn naam is Cor Waalboer. Ik ben gediplomeerd jeugdtrainer van de KNVB – Jeugd Voetbal Trainer en Trainer Coach Jeugd III –Inmiddels is dit veranderd in licentie UEFA-C. Daarnaast heb ik de speciale techniektrainingen gevolgd en bestudeerd van Rene Meulensteen; hij is "Technical Skills Developement Coach" bij Manchester United en één van de oprichters van de "Master Football Academy". VSA wordt ondersteund door deze organisatie.

Rene Meulensteen traint niet alleen alle grote talenten, maar gaat ook regelmatig aan de slag met de gevestigde namen, zoals Wayne Rooney en Dimitar Berbatov, en, nog niet zo lang geleden, met Christiano Ronaldo en Ruud van Nistelrooy.
De techniektrainingen zijn gebaseerd op de ideeën van Wiel Coerver. Wiel Coerver leert ons dat techniek de basis van alles in het voetbal moet zijn. Wanneer je één tegen één tegenover je tegenstander komt te staan, win je het duel door een goede technische actie.

Als je voetbal een leuke sport vindt, dan wil je er vast alles aan doen om er beter in te worden. Door speciaal je techniek te trainen, verbetert je technische vaardigheid. De techniektrainingen leren je hoe je een tegenstander passeert of hem simpelweg op het verkeerde been zet. Ze zorgen er ook voor dat je balaanname verbetert en dat je gerichter kunt schieten.

Je zult op je techniek kunnen vertrouwen, als je schijn- en passeerbewegingen uitvoert zonder erbij na te hoeven denken. Ze gaan automatisch! Je bent baas over de bal en hebt meer tijd en rust om de bal goed te passen en op acties van (mede-) spelers te reageren. Daardoor groeit je zelfvertrouwen en dat straal je uit tijdens de westrijd.

Wat gaan we doen?

Allereerst zullen de kinderen op leeftijd en op technisch niveau geselecteerd worden. Zo is het mogelijk dat alle kinderen op hun eigen niveau de trainingen volgen. We proberen te werken met groepjes van 10 tot 15 kinderen en ieder kind krijgt voldoende aandacht. Er wordt bijna uitsluitend met de bal gewerkt.

De oefeningen zijn gevarieerd en spreken de kinderen aan. Ze worden regelmatig herhaald in allerlei vormen. Daarnaast werken we ook aan het verbeteren van de coördinatie.

De kinderen hebben plezier in het uitvoeren van de oefeiningen en verbeteren spelenderwijs hun technische vaardigheden, waardoor ze ook mentaal weerbaarder worden.